Gdy nie mam pomysłu na obiad ,zamiast zerkać do książek kucharskich robię szybki przegląd kuchennych szafek.W jednej znalazłam ryż w drugiej sos,w zamrażarce mięso i tak powstał mój dzisiejszy obiad.
Szybki, prosty w wykonaniu i smaczny.
Składniki:
- 3 filety drobiowe
- Sos słodko-kwaśny z ananasem
- zielone pesto u mnie Pesto peperoncino Royal Brand
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 torebki ryżu ugotowanego w wywarze jarzynowym
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.Nacieramy przyprawami i oliwą.Odstawiamy do lodówki na mniej więcej godzinę.Mięsko obsmażamy szybciutko z obu stron na grilowanej patelni lub na elektrycznym grillu.Piekarnik rozgrzewamy do temp 200 C. Mięso przekładamy na żaroodpornego naczynia,zalewamy sosem i zapiekamy ok 15 minut.Wierzch można posypać serem mozzarella lub parmezanem. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego!
chętnie bym spróbowała 😉
Pozdrawiam i zapraszam do mnie 😉
Polecam 🙂
Nie znam tego sosu, ale nabrałam ochoty.
Tego sosu w sumie nie miałam, ale ogólnie nie lubię żadnych sosów z słoików, wolę zrobić sama ) ale i tak Twoje danie wygląda bardzo smakowicie 😉
Ja tez nie lubię gotowych sosów.Jedynie ten przypadł mi do gustu.Ma ładne kawałki marchewki i ananasa i odpowiedni smak.
Bardzo pysznie! Nie dość, że wyszedł super obiad, to jeszcze można wykorzystać to co leży w kuchni. Dwie korzyści naraz 🙂
Dokładnie 🙂