Gdy za oknem paskudna pogoda a ciśnienie leci w dół nie wyobrażam sobie dnia bez dwóch filiżanek kawy .Oczywiście wypiła bym więcej bo uwielbiam kawę ale ze względu na zdrowie muszę się ograniczać.
Chciałam Was dziś zapoznać z kawą BIO Royal Brand.
Arabica mielona .-Kraj pochodzenia : Gwatemala
Arabica to synonim kawy najwyższej jakości.
Ziarna Arabiki są podłużne, zielonkawe i mają jasną, prostą bruzdę. Zawierają niewielką ilość kofeiny, bo tylko między 1 a 1,7%, jednakże ich smak po zmieleniu i zaparzeniu jest znakomity. Napar jest łagodny, aromatyczny, lekko kwaskowaty (ale nie kwaśny), niekiedy z aksamitnym czekoladowym posmakiem.
Kawa Gwatemalska miała kiedyś opinię najlepszej na świecie. Później jej jakość nieco się pogorszyła, obecnie jednak odzyskuje dawniejszą renomę. Pierwsze kawowce zasadzili w tym kraju jezuici w roku 1750, a plantacje przemysłowe zakładali osadnicy niemieccy pod koniec XIXw. Większość upraw znajduje się na południu, gdzie stoki wulkanicznych wzgórz Sierra Madre zapewniają idealne warunki do uprawy. Na znacznych wysokościach dojrzewa tu znakomita kawa, której pikantny i wyrafinowany smak zaspokaja najwybredniejsze gusta koneserów z różnych stron świata.(Źródło szlachetny smak.pl)
BIO Kawa Roayl Brand to drobno mielona, niezwykle delikatna w smaku kawa.O miłym i przyjemnym aromacie.Lekko kwaskowata, urzeka czekoladowym posmakiem.Nie podrażnia żołądka.
BIO Kawa Roayl Brand posiada certyfikat Bio.
Certyfikat gospodarstwa ekologicznego to oznaczenie, które uzyskać musi każdy, kto chce oznaczyć swoje produkty jako produkty ekologiczne. Certyfikat ten jest dowodem na to, że dany produkt spełnia normy unijne dotyczące żywności ekologicznej.
Certyfikat ekologiczny, to gwarancja na której warto polegać.
Ja także uwielbiam kawę i staram się nie pić więcej niż dwie dziennie 😉 Gdzie można nabyć tą kawę?
Tą kawę kupisz w marketach na specjalnych stoiskach Royal Brand.Ja otrzymałam w ramach współpracy.
O, takiej jeszcze nie piłam, będę musiała sporóbować 🙂 Chociaż zawsze mnie zastanawia, czy BIO są BIO.. 🙂
Tego nigdy tak do końca nie wiemy.