Skrzydełko czy nóżka ? Jaką opcję wybieracie? Ja za nóżkami nie przepadam no chyba, że wyluzowane z kości i nafaszerowane pieczarkami. Skrzydełka lubię mimo, że mięsa na nich niewiele to ich smak bardzo mi odpowiada. Skrzydełka miodowo-cytrynowe uwielbiam. Są wyjątkowo aromatyczne. Spróbujcie sami 🙂
Składniki
- 1 kg skrzydełek z kurczaka (odciąć lotki)
Sos
- sok z połowy cytryny
- skórka z cytryny
- 4 łyżki miodu
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- szczypta cynamonu
Składniki na sos wymieszać. Dodać skrzydełka i odstawić w chłodne miejsce na przynajmniej 2 godziny. Najlepiej na noc.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Skrzydełka wyjąć z sosu, ułożyć w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika na ok 20 minut. Po tym czasie przewracamy mięso i polewamy pozostałym sosem. Pieczemy kolejne 20 minut. Smacznego
Apetyczne
Zdecydowanie wolę nóżki 😉 skrzydełek nie lubię
🙂 no i fajnie,ze każdy lubi co innego
O, właśnie coś takiego za mną ostatnio chodzi! Z przepisu skorzystam!
Polecam 🙂
wyglądają rewelacyjnie!
Dziękuję 🙂
Wow! Wyglądają przepysznie!!! ❤️❤️❤️