Paszteciki z kapustą i grzybami

Zapraszam na danie nie tylko na karnawał.

DSCN4520

Składniki

  • Kapusta kiszona z grzybami leśnymi „Orzech”
  • 1 Opakowanie gotowego ciasta kruchego- słonego
  • lub ciasto drożdżowe według przepisu TU
  • garść suszonych grzybków
  • 5 łyżek masła
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku

DSCN5081

Wykonanie

Ciasto rozwijamy i kroimy wzdłuż na pół,tak aby powstały dwa długie paski.Kapustę i grzyby przekładamy do garnka i dusimy do miękkości.Odcedzamy.
Na patelnię wrzucamy 2 łyżki masła,dodajemy cebulkę,chwilę szklimy ,następnie wrzucamy  kapustę.Dusimy ok 10 minut do odparowania wody.DSCN4519
Nakładamy kapustę z grzybami  na środek kazdego paska i zawijamy rulon.Kroimy na mniejsze kawałki smarujemy roztopioną resztką masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175c Pieczemy do zrumienienia.

DSCN4366

Smacznego

Reklamy

4 comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s