Filet drobiowy pod ciepłą kołdrką

DSCN0416

Mój komputer odmówił posłuszeństwa i nie będzie recenzji kosmetyków.Laptop ma już trochę lat i pora zamienić go na lepszy model.

Zapraszam za to na kolejną propozycję prostego i szybkiego obiadku.

Filet drobiowy pod ciepłą kołdrką

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 4 filety z piersi kurczaka,lub ryba
  • kilka pieczarek
  • 1 cebula.Jeśli nie lubicie cebuli można nie dodawać
  • majonez
  • sól i pieprz
  • łyżka oleju do natłuszczenia blachy.

DSCN0409

Przygotowanie

Pierś lekko zbijamy pięścią.Solimy i pieprzymy do smaku.Układamy na natłuszczonej blaszce,posypujemy startą marchewką,lekko solimy.Układamy pieczarki i krążki cebuli,doprawiamy przyprawami,  całość smarujemy z wierzchu majonezem.
Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku ok 30 min.W identyczny sposób można przygotować rybę.Surową rybę kładziemy na blachę,dodajemy pozostałe produkty i zapiekamy.

DSCN0410

Reklamy

6 comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s