Zupa cebulowa z czapeczką

Produktów Babci Zosi nie miałam okazji wcześniej poznać.Być może dlatego,że dotychczas nie korzystałam z gotowych tego typu dań.Smak mnie mile zaskoczył.W opakowaniu znajdziemy dwie torebki.W jednej była suszona aromatyczna cebulka,w drugiej pozostałe składniki.Wielki plus dla producenta za brak sztucznych polepszaczy smaków.

Skład: cebula suszona (min. 35%), bułka pszenna tarta ( mąka pszenna, sól, drożdże, cukier, tłuszcz roślinny), sól, cebula prażona (cebula, olej roślinny)(min 5%), warzywa suszone (pasternak, seler, czosnek, natka pietruszki), ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny, kminek, tymianek.

Przepis producenta:
1)Zawartość obu torebek wsyp do 1 litra zimnej wody. Doprowadź do wrzenia.
2)Następnie dodaj 1 łyżkę masła lub oliwy i gotuj około 20 minut na małym ogniu, czasem mieszając.
3)Najlepiej podawać zmiksowaną.

Ulepszyłam trochę zupę dodając na końcu startego ostrego sera.Na kokilki nałożyłam czapeczki z francuskiego ciasta.To moje pierwsza zupa cebulowa.Przyrządza się ją bardzo szybko.Jestem pod wrażeniem Zupy Babci Zosi.Smakuje dobrze.Idealnie dobrane przyprawy i ani grama chemii.Na pewno sięgnę po pozostałe produkty.

Zupy z serii Dań Babci Zosi to opowieść, która zaczyna się na żyznych czarnoziemach Podkarpacia. Zupy Babci Zosi to cały garnek pożywnego i łatwego w przygotowaniu posiłku – są odpowiednie dla wegetarian, można je także doprawić śmietaną czy użyć mięsnych dodatków. To również tradycyjne przepisy, dzięki którym udało nam się uzyskać smak prawdziwych zup – aromatycznych i pełnowartościowych – takich jak te, które gotowała nam w dzieciństwie babcia.

Zapraszam na stronę producenta   http://www.firma-sys.pl/

9 komentarzy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s