Kurczak na Tajską nutę

Bywają takie dni,że nie mam czasu na gotowanie a rodzinka uparcie upomina się o obiad.Wtedy z pomocą przychodzi Royal Brand.Oprócz przypraw znajdziemy tam mieszanki, z których w łatwy i szybki sposób wyczarujemy ciekawe dania. Do dzisiejszego obiadu użyłam mieszanki Czerwone Curry po Tajsku. Zmodyfikowałam przepis,zamiast wody, którą poleca producent użyłam mleka kokosowego.Od siebie dodałam też paprykę.

potrzebne składniki:

  • Kurczak
  • olej
  • mleko kokosowe-puszka
  • Czerwone Curry po Tajsku- gotowa  przyprawa
  • pół czerwonej i pół żółtej papryki
  • torebka gotowanego ryżu

Mieszankę zalewamy mleczkiem kokosowym. Kurczaka kroimy na małe kawałeczki.Użyłam 4 małe ćwiartki z kurczaka.Podsmażamy na oleju.Następnie dodajemy mieszankę, papryki i doprawiamy solą  .Dusimy ok 15 minut.

Skład: trawa cytrynowa, curry, czerwona papryka, ziemniaki kostka, cebulka dymka, imbir, płatki kokosowe, orzeszki ziemne, papryczki chili, pomidory suszone.

Przyprawy Royal Brand zawierają wyłącznie naturalne składniki.

Reklamy

6 comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s